Kortenhoefs kerkje

14 mei 2011

De sprekers inspireren. Gezichten bij de namen. Veel van de verhalen in de vandaag gepresenteerde bundel zijn heel persoonlijk. Ze maken indruk. Dan is het fijn om de auteurs ook in levende lijve te kunnen zien en horen.

Het Kortenhoefs kerkje zit vol, zo’n honderd mensen. Er zijn voordrachten over de techniek of het lezen van tanka en schaduwsporen. Sommigen richten zich in hun voordracht op Simon persoonlijk. Hij is immers de initiatiefnemer; viert hiermee tevens zijn 70e verjaardag. Momenten van ontroering. Soms met muziek. Deel twee van het tweede pianoconcert van Sergej Rachmaninov.

Een deel van de aanwezigen is me vertrouwd. Het is fijn ze weer te ontmoeten. Met anderen is er een eerste contact. Er ontstaan boeiende gesprekken. Inspirerende mensen die stuk voor stuk een verhaal te vertellen hebben.

Om ten volle van zo’n dag te kunnen genieten, trek ik me regelmatig even terug. Ik ga dan naar buiten en wandel even over het kleine kerkhofje achter de kerk; met aan drie kanten uitzicht over de weilanden van het Gooi.

slapende schapen
daartussen een lammetje
rollebollend

op een bordje
naast een viertal grafzerken

“Vak K, Rij 3, II”

Geschreven naar aanleiding van de door Simon en Carla Buschman georganiseerde dag van de presentatie van de nieuwe bundels tanka+schaduwsporen ‘In Ruime Mate’ (Simon met 4 co-auteurs) en ‘Gegeven de Tijd ‘(Simon met 66 co-auteurs), op vrijdag 13 mei 2011, in het kerkje te Kortenhoef

Advertenties

4 Reacties to “Kortenhoefs kerkje”

 1. Ria Giskes-Pieters Says:

  Mooie dag moet dat geweest zijn Arnold!
  Goed laat je het grote contrast zien tussen de persoonlijke ontmoetingen in het kerkje en het onpersoonlijke bordje op het kerkhof.
  groetjes, Ria

 2. Jaap Says:

  Ha Arnold, een mooie expressie van een fijne impressie. En jij natuurlijk ook proficiat, als één van de 66!
  Groeten, Jaap

 3. Anke Says:

  Een indrukwekkende dag in een serene omgeving, Voor mij leken mij de bordjes een bewegwijzering om heden en verleden te verbinden ( zo groot was t kerkhof niet :-)) .

  Dank voor je verhaal die ochtend, en deze


 4. Dank Ria, Jaap en Anke voor jullie reacties. @Anke: het kerkhof was inderdaad bepaald niet groot, vandaar dat de bordjes me ook zo extra opvielen. Maar zoals het zag, had ik het nog niet bekeken 😉

  Groetjes, Arnold


Plaats hier uw reactie (LET OP! de reactie is voor iedereen zichtbaar)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: